Mönkijät

Mönkijä on tyypillisesti nelipyöräinen, neli- tai takapyörävetoinen, yhdelle tai kahdelle henkilölle tarkoitettu moottoroitu maasto- tai liikenneajoneuvo. Mönkijä on suunniteltu kulkemaan sekä huonossa maastossa, että paremmilla teillä. Mönkijästä käytetään yleisnimitystä ATV, sanasta all-terrain vehicle, "kaikkien maastojen ajoneuvo".

Mönkijöitä on yleisimmän nelipyöräisen lisäksi olemassa myös kolmi-, kuusi- ja kahdeksanpyöräisiä malleja. Mönkijöiden moottorina on tyypillisesti yksisylinterinen 40-1000 cm² polttomoottori.

Mönkijöiden kehittyessä niitä on alettu käyttää enenevässä määrin hyötyajoneuvoina ja työkoneina. Mönkijöihin on saatavissa monenlaisia peräkärryjä esimerkiksi rankojen, halkojen tai muiden kuljetusta vaativien esineiden kuljettamiseen. Mönkijöihin on saatavissa erilaisia työkaluja kuten lumiauroja, vinssejä ja töiden apuvälineitä. Traktoriin verrattuna mönkijän keveys ja ketteryys auttavat niitä pienissä töissä ja ne eivät jätä luontoon yhtä suuria jälkiä kuin traktoria käytettäessä.

...

Kategoriassa mönkijät ei ole ilmoituksia.

Kiinteistötarkastukset ja tärinämittauksetthyssenkrupp - Alumiinin ammattilainen