Tontit

Markkinapaikalla julkaistaan niin kuntien, kaupunkien, yritysten kuin yksityistenkin myytäviä ja ostettavia tontteja. Myös tonttien asemapiirrokset on nähtävillä Markkinapaikalla.

Tontti on sitovan tonttijaon mukaisesti muodostettu kiinteistö, asemakaava-alueella sijaitseva tarkkarajainen maa-alue. Kaavoituksessa maa-alue jaetaan erilaisiin tontteihin eri tarkoitusta varten esimerkiksi asumiseen, teollisuuden tai julkisten rakennusten käyttöön. Tonteille annetaan myös rakennusoikeus, joka määrää sen, kuinka paljon tontille saa rakentaa.

Viihtyisän, kestävän ja energiaa säästävän omakotitalon rakentaminen lähtee hyvän tontin valitsemisesta. Vaikeat tonttiolosuhteet tulevat kalliiksi, sillä ne vaativat usein erikoisratkaisuja. Tontti on aina suunnittelun lähtökohtana, mutta jo tontin valinnassa kannattaa olla valmiiksi mietittynä, minkälaisen talon haluaa rakentaa.

Myös rakennusten oikea sijoittaminen tontille, auringonsäteilyn hyväksikäyttö, tuulisuuden estäminen ja pihan eri toimintojen jäsentely vaikuttavat ratkaisevasti lopputulokseen. Energiatehokkuuden kannalta on edullista, jos auringon valo pääsee tontille esteettä.

...
Kiinteistötarkastukset ja tärinämittauksetthyssenkrupp - Alumiinin ammattilainen