Vesi-Eko Oy, Järven kunnostus, vesistön ilmastus JÄRVEN ilmastus

Ilmoittaja:
Ilmoitettu:
05.06.2023 11:32
Kategoria:
Vesi-Eko Oy, vesistön kunnostus, vesistön hapetus, JÄRVEN hapetus
Rehevöityminen tai muu järvien tilaa heikentävä tapahtumaketju etenee usein hitaasti ja huomaamatta. Aiemmin kirkasvetinen ja kaunis järvi onkin yhtenä kesänä samea ja käyttökelvoton.
Vesistön kunnostuksessa happitilanteen hallintaan saaminen on usein hankkeen tärkeimpiä osa-alueita. Tällöin käytettäviä menetelmiä ovat joko hapetus tai ilmastus, joiden avulla saadaan mahdollisesti jo alkanut sisäinen kuormituskierre katkaistua ja pystytään tukemaan vesistön kykyä käsitellä ulkoista kuormitusta.

Happitilanteen paraneminen vähentää lisäksi jätevesien typpikuormituksen vaikutuksia, veden rauta- ja mangaanipitoisuuksia sekä sinileväkukintoja. Luonnollisesti se kohentaa myös kalojen elinympäristöä.
Visiox-ilmastus
Jos pintavettä ei voida käyttää hapetukseen, Visiox-ilmastus on tehokas tapa siirtää ilmakehän happea alusveteen. Usein Visioxia käytetään myös Mixox-hapetuksen tukena, esimerkiksi talviaikaan, jolloin happivarat ovat pienimmillään. Näin varmistetaan veden riittävä happimäärä ja vältetään kalakannan ja muun eliöstön vahingoittuminen.

Visiox siirtää alusvettä pinta-altaaseen hapetettavaksi ja johtaa sen takaisin syväveteen. Menetelmä ei sekoita ravinteikasta syvävettä pintaveteen eikä sotke vesistön lämpökerroksia.

Visioxin tekniikka, toiminnot ja luotettavuus ovat muotoutuneet jatkuvan kehitystyön ja vuosien kokemusten myötä tarkoituksenmukaisiksi ja tehokkaiksi. Sen ääni on hiljainen, ja se ei heikennä jäätä suurelta alueelta. Laitteen huoltoväli on tyypillisesti noin yksi vuosi, ja kunnossapitoa tuetaan etävalvonnan avulla.
Urakoinnissa vastuu työstä ja laitteista säilyy Vesi-Eko Oy:n vastuulla.


Kehittyneen ankkurointitekniikan ansiosta Mixox on helppo asentaa. Se sijoitetaan pinnan alle, joten se ei ole myrskyjen eikä jään armoilla. Pinnan alla se ei myöskään vaikuta maisemaan. Arktisiin oloihin suunniteltuna Mixox on äärimmäisen luotettava, ja sen huoltoväli vaihtelee 1-4 vuoteen. Kunnossapitoa tukee langaton, automatisoitu etävalvonta.

Palvelut

Vesi-Eko palvelee vesistöjen tilan arvioinneissa sekä mittausten että raportoinnin osalta. Tarvittaessa voimme tarjota projektinjohtopalveluita monisyisten ongelmien ratkaisemiseksi. Emme pelkää ryhtyä teoriasta käytännön toteutukseen.
- Asiantuntijapalvelut
- Hapetus
- Ilmastus
- Ympäristömittaus
- Projektinjohtopalvelut
- Mittauspalvelut
- Vesistöjen hoitoon ja kunnostukseen liittyvät lupa- ja asiantuntijapalvelut
- Hapetusurakointi
- Ilmastusurakointi
- Laitemyynti

Vesi-Eko Oy Water-Eco Ltd
Yrittäjäntie 12, 70150 KUOPIO

Puh. (017) 279 8600

tiedustelu@vesieko.fi

www.vesieko.fi




















Vesi-Eko Oy, Järven kunnostus, vesistön ilmastus JÄRVEN ilmastus

Vesi-Eko Oy, Järven kunnostus, vesistön ilmastus JÄRVEN ilmastus
Lisätietoja yrityssivulta: Vesi-Eko Oy
Kiinteistötarkastukset ja tärinämittauksetthyssenkrupp - Alumiinin ammattilainen