Joniko Oy, Staattinen sähkö, Staattisen sähkön hallinta

Ilmoittaja:
Ilmoitettu:
19.09.2023 10:15
Kategoria:
Staattinen sähkö
Staattinen sähkö tarkoittaa materiaalin sähkövarauksen epätasapainotilaa. Staattinen sähkö tarkoittaa staattista sähkövarausta. Tämä on aineen sähköinen epätasapainotila, jolloin staattisesti varautuneessa kappaleessa on elektronien vajaus tai ylimäärä, eli positiivinen tai negatiivinen varaus.
Staattista sähköä esiintyy monissa eri paikoissa ja sen haitat ilmenevät monilla eri tavoilla.
Useimmiten staattista sähköä ajatellaan vain joko prosessia tai käyttäjiä haittaavana tai häiritsevänä ilmiönä, mutta Staattisen varauksen käyttö prosessin kulun varmistamiseen ja parantamiseen eli hyötykäyttöön on vähintäänkin yhtä laaja alue kuin staattisen sähkön poistaminen.
On paljon sovelluksia missä staattista sähköä käytetään hyväksi kuten esimerkiksi sähköstaattinen kiinnittäminen muoviteollisuudessa.
Eristeitä voidaan kiinnittää suurjännitteen avulla toisiinsa tai maapotentiaalissa olevaa koneen osaa vasten. Käyttökohteita on satoja kuten esim. liuskojen kiinnittäminen toisiinsa painokoneessa, filmin kiinnittäminen vaneriin ennen puristamista, liitteen kiinnittäminen lehden väliin, jolloin liimaa ei tarvita, kalvon varaaminen jäähdytystelaan jolloin jäähtyvä kalvo ei kutistu, yms. Varaamisen tyypillisiä käyttöalueita on erityisesti graafisessa ja muoviteollisuudessa sekä muutamilla muilla alueilla.

Teollisuudessa staattista sähkövarausta hyödynnetään kappaleiden kiinnittämiseen, kiinnitystä käytetään plasmaetsauskoneissa piikiekkojen pitämiseen kiinni alustassaan. Varaus näissä synnytetään sähköllä ja se voidaan myös purkaa kappaleen irrottamiseksi.

Valokopioinnissa ja lasertulostimissa, kopiokoneen tai tulostimen rumpu ladataan ensin staattisella sähköllä ja varaus puretaan sitten pois halutuista kohdista valon avulla. Värijauhe tarttuu niihin kohtiin, joihin sähkövaraus on jäänyt.
Tuotteitamme:

- Staattisen sähkön mittauslaitteeet
- EasyMover -siirtolaitteet
- Schwing – Puhdistuslaitteet
- Lundberg Tech – jätteenpoistojärjestelmät
- Poistolaitteet
- Varaavat laitteet
- Mittalaitteet
- Maadoitus
- Sähköavusteinen kostutus Heatset -koneille
- Sähköavusteinen värinsiirto syväpainokoneille (ESA)
- Liuskakiinnitys
- Kontaktilliset puhdistusjärjestelmät
- Kontaktittomat puhdistusjärjestelmät
- Kelva -pumppuja
- Kelva -rainanpuhdistuslaitteita
- Lundberg Tech reunanauhan ja stanssausjätteen poistojärjestelmiä sekä silppureita/granulaattoreita
- Schwing-lämpöpuhdistuslaitteita
- EasyMover –siirtolaitteita
- SAM (Sung an Machinery) ekstruusiopäällystys-, laminointi- ja painokoneita

Meiltä saa laitteiden lisäksi oikeat neuvot mihin laitteet kuuluu asentaa. Teemme myöskin alaan liittyvää konsultointia sekä julkaisemme artikkeleita. Staattinen sähkö on erikoisalamme.

MASALA
Kehänreuna 2
02430 MASALA

Puh. (09) 295 9260

Sähköposti: myynti@joniko.com



Meiltä saatte myös kaikkiin edustamiimme laitteisiin tarvittavat asennukset, huolto- ja varaosapalvelut sekä käyttökoulutuksen
Lisätietoja yrityssivulta: Joniko Oy
Kiinteistötarkastukset ja tärinämittauksetthyssenkrupp - Alumiinin ammattilainen