Muonion kunta

MUONIO

Puthaanrannantie 15
PL 25
99301 MUONIO

Puh. 0400 686 211
Faksi (016) 532 774




KAUPUNGIT JA KUNNAT

kaupungit, kunnat

Liiketoiminnan esittely

Matkailu ja elinkeino
Elinkeinoasiat

Elinkeinoasioiden sekä paikallisen maaseutuelinkeino-viranomaisen tehtäviä varten kunnassa on elinkeinolautakunta ja lautakunnan viranhaltijana elinkeinoasiamies. Elinkeinotoimen toimistossa on yksi toimistoapulaisen vakanssi. Matkailun alue-esittely- ja infotoimintaa hoidetaan yhteistyöyrityksen henkilöstöllä.

-Elinkeinotoimen tehtäväalue on laaja, tehtäviin lukeutuvat mm. pienyritysneuvonta, rahoitusneuvonta ja -hakupalvelut, toimitilojen hankintaopastus, yritysten ja muiden tahojen yleisen kehittämishankkeet, matkailuelinkeinojen kehittämis- ja tapahtumahankkeet. Elinkeinotoimi on mukana aluekehitysohjelmissa, maankäyttöä, toimintaympäristöä ja yritystoimien edunvalvontaa koskevissa yhteistyö- ja kehittämishankkeissa.

Lisätiedot

Rakennuslainsäädännön kokonaisuudistus toteutettiin vuoden 2000 alusta voimaan tulleella maankäyttö- ja rakennuslailla, minkä jälkeen lain toimivuutta on pyritty parantamaan useilla muutoksilla. Osallistumisen lisäämiseksi alueiden käytön suunnittelussa on vahvistettu avointa ja vuorovaikutteista toimintatapaa.

Ympäristöministeriö on 23.6.2010 vahvistanut Tunturi-Lapin maakuntakaavan. Kunnan alueella ainoana yleiskaavana on voimassa Ylläksen osayleiskaava, joka on Kittilän, Kolarin ja Muonion kuntien yhteinen. Asemakaavoja on laadittu kirkonkylän, Oloisen, Särkijärven ja Tiurajärven alueelle ja ranta-asemakaavoja eri puolille kuntaan.

Parhaillaan kunnassa on vireillä Ylläksen osayleiskaavan muutos ja laajennus sekä Isonmaan, Mielmukkavaaran ja Torassiepin asemakaavat. Valmisteltavana ovat myös Olos–Särkijärvi–Torassieppi- ja Jerisjärvi–Äkäsjärvi-osayleiskaavat. Kaavoituskatsaus tehdään vuosittain, ja se sisältää yhteenvedon valmisteltavana olevista ja jo hyväksytyistä kaavoista.

Hakusanat

muonio

Markkinapaikan ilmoitukset

Kiinteistötarkastukset ja tärinämittauksetthyssenkrupp - Alumiinin ammattilainen