Lahden kaupunki

LAHTI

Harjukatu 31
PL 202
15101 LAHTI

Puh. (03) 81411
Faksi (03) 814 2244




KAUPUNGIT JA KUNNAT

kaupungit, kunnat

Liiketoiminnan esittely

Lahden kaupunki on perustettu 1905. Asukkaita oli tammikuun 2011 lopussa 101 665 henkilöä, mikä tekee Lahdesta Suomen 8. suurimman kaupungin.

Lahti sijaitsee Etelä-Suomessa, sata kilometriä pohjoiseen Suomen pääkaupungista Helsingistä. Helsinki-Vantaan lentokenttä on vain tunnin ajomatkan päässä. Hyvien liikenneyhteyksien ansiosta Lahteen on helppo tulla. Suora junayhteys Helsingistä tuo perille noin 45 minuutissa. Kaupunkien välillä on myös suora moottoritieyhteys.
/img/c/731229.gif

Palvelut

Tekninen ja ympäristötoimiala luo perusedellytykset kaupungin kestävälle kehitykselle sekä asukkaita ja asiakkaita tyydyttävälle asumiselle, yrittämiselle ja muulle kaupunkielämälle huolehtimalla

• kaavoituksesta, muusta maankäytön suunnittelusta ja kaupunkimittauksesta
• katujen ja muiden yleisten alueiden hallinnasta, kehittämisestä ja ylläpidosta
• rakennusvalvonnasta, ympäristöterveydensuojelusta sekä Lahden, Hollolan ja Nastolan kuntien ympäristönsuojelusta
• toimitilojen hallinnasta, kehittämisestä ja ylläpidosta


Kaupungin vapaista rivi-, kerros-, omakoti- ja yritystonteista sekä huutokaupalla myytävistä pienkiinteistöistä saa tietoa Lahden kaupungin Maankäytön yksiköstä ja Internetistä.

Tekninen ja ympäristötoimiala
Maankäyttö
PL 126, 15141 LAHTI
käyntiosoite: Vesijärvenkatu 11 C, 2. krs.

puh. 03-814 11/vaihde
faksi 03-814 2135
/img/c/731230.gif

Lisätiedot

Tietoa yrittämisestä ja elinkeinoelämästä saat Lahden Alueen Kehittämisyhtiö Oy - LAKESista. Se on alueen kuntien omistama elinkeinoyhtiö, jonka ydintehtäviä ovat mm. yrityspalvelut.
http://www.lakes.fi/

Lahti Living Lab saattaa yhteen julkisyhteisöt, yritykset, korkeakoulut sekä käyttäjät. Tarkoituksena on auttaa yrityksiä ja organisaatioita kehittämään tuotteitaan käyttäjälähtöisiksi sekä ottaa kuluttajat mukaan innovaatioprosessiin.
http://www.lahtilivinglab.fi/

Lahden tiede- ja yrityspuisto Oy edistää kasvutavoitteisten yritysten syntymistä, kasvua ja investointeja Lahden alueelle. Se vastaa Suomen ympäristöteknologiaklusterin kehittämisestä ja kansainvälistämisestä sekä rakentaa Lahden alueesta maailmanluokan ympäristöliiketoiminnan ja -tutkimuksen keskittymää.
http://www.lahtisbp.fi/
/img/c/731231.gif

Hakusanat

Omakotitontit, Pientalotontit, Liiketontit, Yritystontit, asuminen, omakotitontit, yritystontit, teollisuustilat, liiketilat, yritystilat, lahti
Kiinteistötarkastukset ja tärinämittauksetthyssenkrupp - Alumiinin ammattilainen