Itä-Uudenmaan liitto

PORVOO

Rauhankatu 29
06100 PORVOO

Puh. (019) 524 3288
Faksi (019) 585 270



VIRANOMAISPALVELUJA

viranomaispalvelut, viranomaispalvelu, viranomaiset, viranomainen

Liiketoiminnan esittely

Itä-Uudenmaan liitto on yksi maamme yhdeksästätoista maakunnan liitosta ja tiivistä yhteistyötä tekevästä Etelä-Suomen liittouman seitsemästä maakunnasta. Itä-Uudenmaan liitto toimii seudun, sen kuntien ja asukkaiden eduksi kaksikielisenä edunvalvonta-, kehittämis-, yhteistyö- ja suunnittelukuntayhtymänä. Kuntayhtymä on toimialueensa aluekehitysviranomainen.

Palvelut

Itä-Uudenmaan liitto huolehtii aluekehittämisestä, maakuntakaavoituksesta ja alueellisesta edunvalvonnasta. Tehtäviä hoidetaan yhteistyössä kuntien, asukkaiden, elinkeinoelämän, muiden maakunnan toimijoiden sekä valtion kanssa. Liitto toimii erityisesti kuntien yhteistyöorganisaationa ja maakunnan kehittämisen keskuksena. Liitto on myös kansainvälinen toimija.

Maakunnan kehittämistä toteutetaan kansallisilla ja EU:n ohjelmilla, myös lähialueilla. Yhteistyössä laaditaan maakuntaohjelma, muita ohjelmia ja aiesopimuksia. Niillä vaikutetaan julkisten resurssien ohjaamiseen maakunnan kehittämisen kannalta strategisesti tärkeisiin toimenpiteisiin. Liitto myöntää projektirahoitusta maakunnan kehittämishankkeisiin.

Alueiden käyttöä ja yhdyskuntarakennetta ohjataan maakuntakaavalla (aikaisemmin seutukaavalla), joka laaditaan yhteistyössä alueen kuntien, valtion viranomaisten ja muiden keskeisten tahojen kanssa. Maakuntakaava ohjaa myös kuntien omaa yksityiskohtaisempaa kaavoitusta. Maakuntakaavassa määritellään mm. asumiseen ja teollisuuskäyttöön varattavat alueet, eri perusteilla suojeltavat alueet, virkistysalueet sekä energiansiirtoverkon päälinjat.

Edunvalvontatyöllä edistetään keskeisiä hankekokonaisuuksia, jotka koskevat esimerkiksi osaamisen tason kohottamista ja liikenneolojen parantamista. Edunvalvonnassa ollaan tiiviissä yhteistyössä alueen kansanedustajien, kuntien, valtion viranomaisten ja muiden toimijoiden kanssa. Liitto on ollut edistämässä esimerkiksi tärkeitä liikennehankkeita kuten valtatien 6 perusparannusta Koskenkylästä Elimäelle.

Yhteystiedot

Maakuntajohtaja
Jaakko Mikkola

puh. +358 20 757 9408
jaakko.mikkola(a)ita-uusimaa.fi

Muut yhteystiedot

Hakusanat

Maakunnan kehittäminen, EU:n ohjelmat, Eu-hankkeet, hankerahoitus, Eu-projektit, maakuntasuunnittelu, kaavoitus, elinkeinoasiat, Kuntauudistus, palvelurakenneuudistus, uudistukset, huolto, Rahoitus, Projektit, Liikenne, Kansainvälisyys, Elinkeinotoimi, Edunvalvonta, Aluekeskusohjelma, Aluekehitys, kehitys hankkeet
Kiinteistötarkastukset ja tärinämittauksetthyssenkrupp - Alumiinin ammattilainen