Takaisin artikkeleihin

Ulkovalaisimet

Saapuessaan omalle pihalle, on tärkeää nähdä hyvin pimeällä. On myös mukavaa katsoa ulos kun siellä palaa jokin valo. Liian usein sitä kuitenkin lähtee pihalle ilman valoa. Silloin on olemassa suuri riski, että astuu huonoon kohtaan ja loukkaa itsensä. Tämä mahdollinen haaveri olisi voitu välttää käyttämällä ulkovalaisimia.

Ulkovalaisimien avulla saadaan pihaan luonnollisesti lisää valoa. Niillä on myös tärkeä tehtävä kun halutaan pihalle näyttävää ulkonäköä. Oikein valitut ja tyylikkäät ulkovalaisimet tuovat pihalle suuren määrän uutta ilmettä. Ulkovalaisimien valinta ei ole niin yksinkertaista. Sekä vaihtoehtoja että malleja on saatavilla lähes mielin määrin.

Yksi varteenotettava ulkovalaisin vaihtoehto on pylväsvalaisin. Niitä on tarjolla monenlaisia. Pylväsvalaisimilla saadaan pihalle tietynlaista lisäarvokkuutta. Ne voivat olla lyhyitä, korkeita, moderneja tai vanhanaikaisia. Jokaiseen makuun löytyy oikea vaihtoehto. Toinen hyvä ulkovalaisin vaihtoehto on seinävalaisimet. Ne ovat yksinkertaisia asentaa. Kiinnittämisessä ei tarvita ruuvia ja porakonetta monimutkaisempia työkaluja.

Maahan upotettavia ulkovalaisimia on myös markkinoilla. Monet pylväsvalaisimia voidaan upottaa maan sisään kiinni, mutta vaihtoehtona ovat myös maapiikkivalaisimet. Ne ovat helppoja asentaa. Ei tarvitse muuta kuin löytää kohta, johon piikki uppoaa ja sen jälkeen se painetaan maahan sisään. Maapiikkivalaisimissa on usein mukana pitkät johdot, joten ne voi asentaa moniin eri paikkoihin. On kuitenkin muistettava, että johto täytyy suojata hyvin.

Ulkovalaisimiksi luetellaan myös numerovalaisimet. Niillä on niin sanottu tuplatehtävä, jolloin ne sekä valaisevat että ilmoittavat talon numeron. Numerovalaisimet sijoitetaan useimmiten talon oven lähelle, jossa ne valaisevat sisääntuloreittiä.

Monet meistä ovat rakentaneet itselleen puisen terassin. Siellä tulee varmasti vietettyä paljon aikaa. Pimenevinä iltoina terasseilla on myös hyvä olla omat ulkovalaisimensa. Terassien valaisimien kannattaa sopia hyvin yhteen terassin materiaalin kanssa.

Kun on valittu itselleen mieluisat valaisimet, voidaan miettiä, että hankitaanko niihin liiketunnistimet. Niiden idea on se, että ne tunnistavat jos ulkona liikkuu jotain ja tunnistettuaan kohteen, ne sytyttävät ulkovalaisimet päälle. Liiketunnistimilla varustetut ulkovalaisimet ovat hyvä vaihtoehto, jos ulkona omalla pihalla liikutaan paljon. Pihalle on myös turvallisempi saapua, kun valot palavat ja eteensä näkee hyvin.

Liiketunnistimella varustetuilla ulkovalaisimilla on myös hieman negatiivisiakin puolia. Sytyttäessään ulkovalaisimet, ne kuluttavat samalla sähköä. Varsinkin valoisaan aikaan niiden käyttäminen on hieman turhaa. Ne myös saattavat syttyessään aiheuttaa hieman hämmennystä. Jotkut saattavat jopa hieman pelästyä, kun ne syttyvät (esimerkiksi jonkun eläimen takia) päälle.

Kaiken kaikkiaan tulemme siihen tulokseen, että ulkovalaisimien hankinta on hyvä ja järkevä investointi. Omaa mallia ja tyyppiä kannattaa harkita myös huolella, sillä vaihtoehtoja on monenlaisia.

Kiinteistötarkastukset ja tärinämittauksetthyssenkrupp - Alumiinin ammattilainen