Takaisin artikkeleihin

Injektointi, porapaalu, pora-ankkuri, kalliopultti, tukimuuri

Injektointi

Vesivuotojen injektoinnissa materiaalien valinnassa kannattaakiinnittää huomiota aineiden tunkeutuvuuteen sekä riittäväänreagointinopeuteen veden virtauksen pysäyttämiseksi sekäympäristövaikutuksiin. Sementti ei tunkeudu pieniin rakoihin eikämyöskään kovetu riittävän nopeasti sulkeakseen virtaaviavesivuotoja.

Vesivuotojen injektoinnissa on polyuretaanipohjainen, veden kanssareagoiva ja paisuva injektointiaine tehokas. Injektointiaine syötetäänvuotavaan paikkaa injektointitulppien (mansettien) kautta. PU-injektointiaineen levittyä vuotokohtaan sen tilavuus reagoidessa kasvaa jarakojen täytyttyä vesivuoto lakkaa.

Polyuretaani-injektointiaineiden valinnassa tulee muistaa muutamiaseikkoja, kuten esimerkiksi aine ei saa paisumisen jälkeen kutistua(hallittu vedenotto reaktioon), jolloin on vuodon uusiutumisen vaara.Aineiden tulee olla ympäristökelpoisia, pohjavesialue- ja joissaintapauksissa myös juomavesikosketuskelpoisia. Niissä ei saa ollakäyttäjälle vaarallisia haihtuvia liuottimia jne. Lisäksi aineiden onhyvä olla helppoja ja yksinkertaisia käyttää, mieluitenyksikomponenttisia jo valmistettaessa oikeassa suhteessa tehtyjä seoksia.Pitkä varastointikelpoisuus edesauttaa myös varmistamalla aineidenkäyttökelpoisuuden.

Injektointipolyuretaani HA CUT AF (TACSS) täyttää edellä luetellutvaatimukset ja lisäksi on käyttäjäystävällinen, eivät reagoipumpuissa, vaan vasta tiivistettävässä vuotokohdassa ja on uudenkemikaalilain REACH:n mukainen. Reagointiaika (veden kosketuksesta alkaen)voidaan lämpötiloista riippuen säätää 10 sekunnista yli 30 minuuttiin.TACSS:ia on käytetty Suomessakin jo liki 30 vuoden ajan ja on ollut SILKOhyväksytty.

Porapaalu, pora-ankkuri, kalliopultti

Itsellään porattavilla läpi-injektoitavilla TITAN tangoilla tehdäänporapaalut, -ankkurit sekä kalliopultit. Asennus käsittää vain yhdenlyhyen työvaiheen; poraamisen sementtihuuhtelulla. Sementti muodostaatangon ympärille tarvittavan vaipan kuormien siirtämiseksi ympäröiväänmaahan tai kallioon. Lisäksi sementtivaippa toimii korroosiosuojana. Myössinkki-epoksi suojattuna. TITAN tankoja on ¯30 Ö 103 mm sallittupaalu-/ankkurikuorma 150 kN ñ 2.200 kN. Suomessakin käytössä jo liki 20vuotta.

SAS jatkettava kierretankoteräs sopii moneen käyttöön; mikropaaluksi,vetoankkuriksi, jännitysteräkseksi, muottisiteeksi sekä kalliopultiksi.Poiketen TITAN tangoista tarvitsee SAS tanko umpiteräksenä valmiin reiäntai paikan, mihin sen voi asentaa.

Tukimuuri

Kotimaisella LIMI lujitemaatukimuurilla voidaan helposti ja nopeastitehdä matalien 1 ñ 3 m korkeiden muurien lisäksi jopa kymmenenkin metrinkorkuisia muureja muurin harkkorakenteen pysyessä samana. Muuri pysyypystyssä lujitemaaperiaatteella, jossa asennetaan kuumasinkittyjäankkuriteräksiä taustatäyttöön. LIMI muuri soveltuu hyvin myöstieliikenteelle. Suomessa on rakennettu satoja LIMI muureja alkaen vuodesta1983.

SOLCON OY
Melkonkatu 18 A 00210 Helsinki
09-671063
www.solcon.fi
solcon@solcon.fi

Kiinteistötarkastukset ja tärinämittauksetthyssenkrupp - Alumiinin ammattilainen