Takaisin artikkeleihin

Parvekelasituksia

Vapaa-aika, harrastukset ja jopa pelkkä oleskelu saavat ihan uusia ulottuvuuksia kun suojana on sivuun avautuvat kehyksettömät parvekelasit. Mikäpä olisi sen mukavampaa kuin istua parvekkeella iltakahvin äärellä hyvien ystävien seurassa punertuvaa taivaanrantaa katsellen!

Parvekkeella on mukava istua ja katsella maailman menoa. Tärkeä osa viihtyisää parveketta on onnistunut parvekelasitus. Lasitettu parveke tuo kotiin viihtyisää lisätilaa. Parvekkeen lasitus suojaa parvekettasi vettä, lunta, tuulta ja pölyä vastaan. Parvekelasitukset säästävät myös energiaa sekä vähentää myös melua huomattavasti. Tämän lisäksi hyvä lasitus voi suojata parvekkeen sisäpintoja sekä rakenteita. Tällä tavalla saadaan pidennettyä ja vältettyä ylimääräiset huollot ja korjaukset. Lintujen pääsemisen parvekkeelle voidaan estää hankkimalla parvekelasit. Oikeanlaiset lasit ja viihtyisä parveke luo kotiin uudenlaisen tunnelman sekä lisää ideoita sisustukseen. Parveke on myös oiva paikka kasvattaa kasveja.

Monet suomalaiset yritykset ovat erikoistuneet parvekelasitusten asennukseen. Työt hoidetaan usein avaimet käteen -periaatteella. Nopea tapa aloittaa on tilata kustannusarvio ja sopia tapaaminen. Tämän jälkeen tehdään tarjous. Parvekelasit kuljetetaan pihalle ja on tärkeää, että sitä ei avata ennen kuin asentajat saapuvat paikalle. Ennen kuin asennus aloitetaan, on tärkeää, että parvekkeelta on siirretty kaikki ylimääräinen tavara pois. Parvekkeen koosta riippuu myös asennuksen pituus. Useimmissa tapauksissa lasitus kestää yhden päivän. Mikäli kyseessä on erittäin iso parveke, voi lasituksessa kestää pidempään. Asiakas saa aina parvekelasien käyttöohjeet.

Parvekelasien hinta vaihtelee tietysti koon mukaan. Hinnoissa ei ole valtavia eroja eri yritysten välillä. Voidaan sanoa, että keskimääräisesti normaalin kokoisen parvekkeen lasituksen hinnaksi tulee hieman reilu 2000 euroa. Lasitusyritykset antavat ennen työtä melko tarkan hinta-arvion, jotta asiakkaat välttyvät ikäviltä yllätyksiltä maksutilanteessa. Mikäli kukkaroa kiristää, niin on myös mahdollista hankkia käytetyt parvekelasit. Ne voidaan asentaa joko itse tai soittaa lasifirmalle, josta ammattilainen tulee asentamaan lasit.

Parvekelasituksia tarjoavia yrityksiä on paljon Suomessa. Monet yritykset ovat keskittäneet toimintansa tietyille alueille, mutta jotkut toimivat valtakunnallisesti. Katso parvekelasitusyritykset Luettelomedian sivuilta.

Parvekelasi on hyvä vaihtoehto varsinkin, jos perheessä on lapsia tai eläimiä. Ne ovat turvallisia ja niiden kahvat voidaan asentaa paikoille, joihin lapset eivät ylety. Parvekelasien päälle on myös mahdollista ja joissain tapauksissa järkevää hankkia suojaverhot. Niiden tarkoitus on hallita parvekkeen liiallista lämpenemistä ja peittää näkyvyyttä mikäli tarvetta. Aurinkosuojaverhot on helppo asentaa ja kiinnittää itse, ilman ammattilaisen apua.

Monet yritykset tarjoavat parvekelasituksien lisäksi terassilasitusta. Lasitettu terassi on mitä mainioin paikka esikasvattaa kesän kukkaloistoa ja hyötypuutarhaa. Aurinko paistaa lasin läpi lämpimämmin. Kesä viipyy pidempään ja kevät taas koittaa lasitetulle terassille aikaisemmin.

Parvekelasit ovat harvoin kiinteitä. Ne voidaan useimmiten avata niin, että parvekkeesta saadaan avoin ja sellainen, että lasit eivät ole tiellä. Ne saadaan myös käännettyä niin, että lasien pesu ei ole vaarallista.

Kiinteistötarkastukset ja tärinämittauksetthyssenkrupp - Alumiinin ammattilainen