Takaisin artikkeleihin

Ovien pinnoitus

Keittiö on monesti se paikka, jossa kaapit ja ovet ovat hieman ränsistyneet ja huone kaipaa uutta ilmettä. Täydellinen remontti maksaa todella paljon. Vanhojen kaappien ja ovien purkaminen on työlästä ja tulee kalliiksi. Se on myös turhaa työtä, mikäli ovien sisäosat ovat kunnossa. Tällöin paras, edullisin ja järkevin ratkaisu on ovien pinnoitus.

Ovien pinnoitus on nykyaikainen ja edullinen ratkaisu esimerkiksi ensikodin ostajalle. Pinnoituksesta puhuttaessa puhe kääntyy usein keittiön ovien pinnoitukseen. Ovien pinnoitus sopii myös esimerkiksi koko kodin välioviin. Pinnoitus on erittäin hyvä vaihtoehto ja sen tekemällä säästyy monelta erilaiselta aikaa ja rahaa vievältä vaivalta, kuten esimerkiksi ovenkarmien suurennoksilta ja peitelistojen hankinnoilta. Vanhat ovet pinnoittamalla saa kotiin uutta ilmettä ja tyyliä yksinkertaisesti ja vaivattomasti.

Ovien pinnoituksessa, kuten kaikissa muissakin töissä on eri työvaiheita. Ensin täytyy luonnollisesti irrottaa ovista kahvat, lukko ja saranat. Tämän jälkeen on vuorossa oven hionta. Niiden tasapinnat tulee hiota sileiksi ja tasaisiksi. Sitten on vuorossa paikkaus-, kittaus- ja maalaustyö. Kalvon liimauksen jälkeen ovi viimeistellään maalausta varten. Tämän jälkeen on vuorossa oven maalaus.

Oven maalaus on työ, joka vaatii taitoa. Paras lopputulos saadaan aikaiseksi, kun työn hoitaa ovivalmistajat. Vain ammattimaisilla tehdaslaitteistoilla pystytään maalaamaan ovipinnat äärimmäisen sileiksi ja tasaisiksi. Jos ryhdyt itse maalaamaan, voi harkita ruiskumaalausta, mutta se on työ, joka vaatii runsaasti harjoitusta. Jos puolestaan sietää hieman rakeisempaa maalipintaa, voit maalata oven tai muun sileän pinnan melko siististi lyhytnukkaisella maalaustelalla.

Kuten todettu, ovien pinnoitus tulee reilusti halvemmaksi kuin vanhojen purkaminen ja täydellinen remontointi. Hinnat luonnollisesti vaihtelevat eri urakoitsijoiden välillä, mutta esimerkiksi saranoiden, kahvojen ja lukon irrotus ja asennus maksaa noin 20 euroa/ovi. Oven pinnoitus holvikaarimallilla maksaa hieman reilut 100 euroa/ovi. Myös oven pinnoitus sileäpintaisella mallilla maksaa noin 100 euroa/ovi.

Ovien pinnoituksessa ei ole selkeää asiakaskuntaa vaan kyseisiä palveluita voi suositella aivan kaikille. Alaan erikoistunut yritys mainostaa nettisivuillansa, että heidän asiakaskuntansa ja työkohteensa ovat esimerkiksi vanhat omakotitaloasunnot, joissa ovet ovat usein ei-standardi kokoisia, vanhat kerrostaloasunnot, yritykset ja taloyhtiöt.

Monissa kerrostaloasunnoissa näkee usein vanhoja ja ruman näköisiä keittokomeroita. Niiden saneeraus tulee erittäin kalliiksi ja näin ollen ne ovat usein viimeisin kohde, joka remontoidaan. Näissä tapauksissa ovien pinnoitus on aina paras vaihtoehto. Ovien pinnoituksesta on juuri sen helppouden ja edullisuuden vuoksi tullut erittäin suosittua. Monet yritykset ovat alkaneet erityisesti panostamaan pinnoitukseen. Saneeraus on kuitenkin monissa tapauksissa välttämätöntä. Kuten todettu, ovien pinnoitus soveltuu myös muualle kodin huoneeseen kuin keittiöön. Väliovien pinnoitus ja niiden maalaus on myös lähes poikkeuksetta järkevämpi vaihtoehto kun vanhojen ovien purkaminen ja uusien ostaminen. Ovien pinnoituksessa kannattaa aina kääntyä ammattilaisen puoleen.

Kiinteistötarkastukset ja tärinämittauksetthyssenkrupp - Alumiinin ammattilainen