Takaisin artikkeleihin

Keittiökalusteita

Monesti sanotaan, että keittiö on kodin sydän. Sanonta ei ole täysin tuulesta temmattu, sillä oikein sisustettu ja rakennettu luo rauhallisuuden tunnetta ja hyvää tunnelmaa. Keittiön sisustamisen tarkoitus on myös ruuanlaiton helpottaminen ja nopeuttaminen.

Keittiö syntyy askel kerrallaan. Monesti ennen keittiöremonttia on syytä olla yhteydessä keittiösuunnittelijaan. Erilaisia keittiövaihtoehtoja sekä materiaaleja, ovimalleja, kaappeja, tilaratkaisuja ja mekanismeja on tarjolla keittiöön lähes rajattomasti, joten suunnittelu kannattaa aloittaa tutustumalla olemassa olevaan tarjontaan. Tarjonta on monipuolista ja keittiön rakentamisesta onkin muodostunut kovaa kilpailua.

Seuraava askel keittiön rakentamisessa ja keittiökalusteiden valinnassa on omien tarpeiden ja toiveiden kartoitus. Täytyy miettiä mitä uudelta keittiöltä halutaan, onko vanhassa keittiössä (jos kyseessä keittiöremontti) jotain, mistä ei haluta luopua ja kuka keittiötä käyttää ja miten? On syytä muistaa käytössä oleva budjetti, materiaalien kestävyys ja ratkaisujen käytettävyys. Tässä yhteydessä on syytä vertailla erilaisia keittiökaappeja, keittiövalaisimia, tarvikkeita sekä muita keittiökalusteita. Keittiön kaappien tulisi muodostaa yhtenäinen kokonaisuus muun asunnon kanssa. Ei sovi myös unohtaa sitä, että on myös mahdollista turvautua käytettyihin keittiökalusteisiin, mikäli budjetti ei anna myöden.

Kun materiaalit ja muut ratkaisut ovat tehty, kannattaa kääntyä keittiösuunnittelijan puoleen. Tapaamisen aikana läpikäydään toiveet ja tarpeet ja valitaan alustavasti keittiön materiaalit, värit, ovimallit ja vetimet sekä kodinkoneet. Samalla kannattaa miettiä, sopivatko lattian ja seinien värimaailma tai erillinen ruokailutila yhteen uuden keittiön kanssa – vai kannattaisiko kokonaisuutta pohtia myös sisustussuunnittelijan kanssa.

Kun alustava keittiösuunnitelma on saatu valmiiksi, asiakas pääsee tutustumaan suunnitelmiin ja tarjoukseen. Tarjous sisältää eritellyt hinnat tuotteista, keittiökalusteista, koneista, valaisimista ja laitteista. Tarjousta pystyy muokkaamaan nopeasti. Voidaan esimerkiksi vielä miettiä eri värivaihtoehtoja. Kun on saatu suunnitelman ja budjetti kohdilleen, on aika tehdä tilaus. Tämän yhteydessä suunnitelmalle voidaan tehdä pientä hienosäätöä, varmistaen esimerkiksi valaisimien mallit ja sijainnit sekä kaappien lisävarusteet. Samalla sovitaan myös keittiön asennuksen ajankohta sekä keittiökalusteiden toimitusviikko.

Keittiökalusteiden asennus kannattaa pyytää ulkopuoliselta kokeneelta ammattilaiselta. Kun asennus suunnitellaan huolella, ei talosta tarvitse muuttaa keittiöremontin ajaksi pois. Remontin laajuudesta riippuen uuden keittiön asennus voi kestää muutamasta päivästä noin viikkoon.

Lopuksi on syytä todeta, että esimerkiksi keittiökalusteiden hinnoissa voi olla suuria eroja. Keittiön sisustamiseen voi upota suuri rahamäärä, mutta oikeilla ratkaisuilla siitä voi selvitä erittäin edullisesti.

Kiinteistötarkastukset ja tärinämittauksetthyssenkrupp - Alumiinin ammattilainen