Takaisin artikkeleihin

Autotallin rakentaminen

Autotalleja on monenlaisia. Tässä artikkelissa käsitellään muutamaa yleisintä autotallin rakentamisvaihtoehtoa.

Autotalli rakennetaan usein itse. Toki avaimet käteen -periaatteella tehdyn autotallin saaminen on myös mahdollista. Helpoin ja yksinkertaisin tapa rakentaa autotalli on puurunkoinen kylmätalli. Jos autotallista halutaan lämmin, ovat pienelementit hyvä ratkaisu, mikäli talli rakennetaan itse. Autotallin ulkomateriaali, -näkö, kattokaltevuus ja –materiaali määräytyvät useimmiten viereisen päärakennuksen mukaan. Monesti varsinkin uudisrakentamisessa suositaan talotoimittajan autotallimalleja, mutta samaan tulokseen on myös mahdollista päätyä rakentamalla itse. Muista, että autotallin rakentamiseen tarvitaan viranomaisen rakennuslupa!

Mikäli on päädytty rakentamaan lämmin autotalli, tulee siinä tapauksessa pitää huolta tallin eristyksestä. Varsinkin betonialusta on aina syytä lämpöeristää hyvin. Tällaisessa tapauksessa voidaan muuttaa kylmä autotalli lämpimäksi. Puurunkoiseen autotalliin kannattaa asentaa tuulensuojalevy, joka eristämisen lisäksi vahvistaa autotallin rakennetta. Eristeet sijoitetaan tuulensuojalevyjen ja laudoituksen väliin. Tämän voi tehdä joko autotallin rakentamisvaiheessa tai tallin valmistuttua. Jälkimmäisessä tapauksessa tuulensuojalevyt ruuvataan irti ja eristeiden asentamisen jälkeen laitetaan takaisin paikoillensa.

Kylmiin autotalleihin ei tarvita runkoeristeitä ollenkaan. Puurunko sisustetaan kipsi- tai lujalevyllä.

Lämmin autotalli vaatii eristyksen lisäksi höyrysulkukalvon. Autotalli voidaan myös liittää talon lämmitysjärjestelmään, lämmittää esimerkiksi sähköllä tai vaikka vesikiertoisella lattialämmityksellä.

Autotallia rakennettaessa ei kannata tinkiä lattian laadusta. Lattia tulisi aina pinnoittaa. Jos lattiapinnan jättää pinnoittamatta, tulee se keräämään paljon pölyä ja kosteutta, joka imeytyy lattiaan sisään. Eri pinnoitevaihtoehtoja on monia. Esimerkiksi betonilattiamaali on edullinen ja nopea, mutta pehmeytensä takia se kestää kulutusta huonosti. Epoksit ovat oikein käytettyinä hyviä pinnoitteita. Ne tarvitsevat monesti lujan ja sementtipohjaisen tasoitteen. Hyvä ja vahva pinnoite on laatta, joka kestää kulutusta todella hyvin. Autotalliin on tehtävä vedeneristys, mikäli siellä pestään autoa. Vedeneristys on hyvä nostaa myös seinän alaosalle. Tärkeää on kuitenkin muistaa vesieristeiden huono pakkasenkestävyys, valitse siis tuotteesi huolella.

Autotallin rakentamisen loppuosiona voidaan pitää tallin varustelua. Oven valinta on tärkeässä osassa. Parhaimmat ovet ovat taite- tai kippiovet. Ne eivät vie tilaa, avautuvat helposti ja lumentulolla ei ole merkitystä niiden toimivuutta ajatellen. Autotalliin on myös hyvä rakentaa vesipiste, vaikka sitä ei käytetä auton pesussa. Onhan puhtailla käsillä mukavampi työskennellä! Tallin seinille kannattaa asentaa erilaisia koukkuja, joihin voi vaikka laittaa talvi- tai kesärenkaat roikkumaan kun ne eivät ole käytössä. Seinille kannattaa kiinnittää tasoja, jotta lattia ei täyty tavaroista. Autotallin varustukseen kuuluu myös pölynimuri!

Kuten todettiin, on autotallin rakentamisessa monia eri vaihtoehtoja. Pienellä vaivalla saa autotallista rakennettua erittäin käytännöllisen ja sellaisen paikan, jossa on hyvä hieman nikkaroida säällä kuin säällä.

Kiinteistötarkastukset ja tärinämittauksetthyssenkrupp - Alumiinin ammattilainen