Sorsan keinopesä, A-Aidat Oy, Sorsa tuubi Sorsan tekopesä Sorsan keinopesä

Ilmoittaja:
Ilmoitettu:
15.02.2024 09:58
Kategoria:
Sorsan keinopesä, A-Aidat Oy, Sorsa tuubi Sorsan tekopesä Sorsan keinopesä
Sorsan keinopesä on keinotekoinen pesä, joka on suunniteltu houkuttelemaan sorsia pesimään haluttuun paikkaan.
Sorsalintukannat ovat vuosien myötä laskeneet ja niitä on alettu elvyttää muun muassa tekemällä sorsille keinopesiä. Niiden idea on luoda sorsille maapesää turvallisempi paikka pesiä. Kokemukset keinopesistä ovatkin osoittaneet, että tuubimallisten keinopesien avulla on onnistuttu huomattavasti parantamaan sorsalintujen pesinnän onnistumisprosenttia.

Sorsan keinopesä eli sorsa tuubia voidaan käyttää esimerkiksi riistanhoitoon tai sorsien pesimisalueiden luomiseen. Tässä tietoja sorsan keinopesistä:
- Rakenne: Sorsan keinopesä voi olla erilaisia rakenteeltaan, mutta yleisimmin se koostuu kelluvasta tai maahan sijoitetusta rakenteesta, joka jäljittelee luonnollista sorsan pesää. Pesä voi olla tuubi, joka on valmistettu esimerkiksi puusta, oljesta tai muista luonnonmateriaaleista.
- Sijoituspaikka: Keinopesä tulisi sijoittaa lähelle vettä, kuten järven tai lammen rantaan. Sorsat suosivat pesimispaikoiksi rauhallisia vesiä, joten pesän sijoituspaikka on tärkeä harkita huolellisesti.
- Houkutin: Keinopesään voidaan asettaa houkuttimia, kuten sorsan höyheniä tai muuta materiaalia, joka houkuttelee sorsia pesimään pesään.
- Riistanhoito: Sorsan keinopesiä voidaan käyttää myös osana riistanhoitoa, jolla pyritään edistämään sorsakantojen säilymistä ja lisääntymistä.
- Hoito: Keinopesiä tulee hoitaa ja tarkkailla säännöllisesti varmistaakseen niiden kunnossa pysymisen ja mahdollisten sorsien saapumisen pesimään.
- Sijoitus: Paras paikka tekopesälle on rantavedessä heinikon laidassa, semmoisella alueella missä sorsalinnut muutenkin pesivät. Sorsan keinopesä on paras asentaa paikoilleen jo kevättalvella jäältä käsin. Sorsan keinopesä on hyvä laittaa noin metrin korkeudelle, jotta pedot, kuten supit ja minkit, eivät sinne pääse eikä veden korkeuden vaihtelut haittaa.
- Sorsan keinopesä on käytössä osana luonnonvaraisen eläimistön hoitoa ja ylläpitoa. On tärkeää varmistaa, että keinopesien käyttöön liittyvät toimet noudattavat paikallisia lakeja ja asetuksia sekä huomioivat eläinten hyvinvoinnin.

Muita tuotteitamme:
- Sorsan keinopesä
- Sorsatuubi
- Koira-aita
- elementtiaidat
- Kolmilankaelementtiaidat
- työmaa-aidat
- panssariverkkoaidat
- koira-aidat
- koiratarhat
- koiraverkot
- kanuloukku
- kanuloukut
- portit
- liukuportit
- pyöröportit
- käyntiportit
- lehtiportit
- porttikoneistot
- rst-verkot
- hitsatut verkot
- puomit
- kaiteet
- liikuntapaikat
- koripallokorit
- Itsekantava tennisverkko
- asennustyöt
- kivikorit

Yhteystiedot

A-Aidat Oy
PL 66
76101 PIEKSÄMÄKI
0400 255 835
015 427 412


www.a-aidat.fi



























Kanuloukku, A-Aidat Oy, Kanuloukku supikoiran pyyntiin, kanuloukku ketulle
Lisätietoja yrityssivulta: A-Aidat Oy
Kiinteistötarkastukset ja tärinämittauksetthyssenkrupp - Alumiinin ammattilainen