Mikkelin kaupunki

MIKKELI

Raatihuoneenkatu 8-10
PL 33
50101 MIKKELI

Puh. (015) 1941
Faksi (015) 194 2040




KAUPUNGIT JA KUNNAT

kaupungit, kunnat

Liiketoiminnan esittely

Mikkeli – modernin palvelun kasvukeskus Saimaan rannalla

Mikkelin kaupunki on Etelä-Savon maakuntakeskus ja merkittävä hallinnollinen keskus. Kaupungissa ovat mm. Maavoimien esikunta, Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituli sekä valtion aluehallinnon yksiköitä.

Mikkelin kaupungin hallinto on jaettu viiteen päätehtäväalueeseen, jotka ovat keskushallinto, tekninen toimi, kulttuuri- ja vapaa-aikatoimi, opetustoimi sekä sosiaali- ja terveystoimi. Erillisiä tehtäväalueita ovat lisäksi maaseututoimi, pelastustoimi sekä vesilaitos . Kunnallisia seudullisia osakeyhtiöitä ovat elinkeinopalvelut (Miset Oy), jätehuolto (Metsäsairila Oy) ja tietohallintopalvelut (Etelä-Savon Tietohallinto Oy).
/img/c/728915.bmp

Palvelut

TEKNINEN TOIMI

Kaupunkisuunnittelu
Kaupunkisuunnittelulla ohjataan ja ylläpidetään viihtyisää asuin- ja elinkeinoympäristöä.

Mittaus ja kiinteistöt
Mittaus ja kiinteistöt -yksikkö huolehtii kaupungin omistamien
maa-ja vesialueiden hallinnoinnista, kaupunkimittauksesta, kaupungin kartastosta ja paikkatietopalveluista, asemakaava-alueen kiinteistönmuodostuksesta, rakennusvalvontamittauksista sekä metsätaloudesta ja taajamametsistä.

Yhdyskuntatekniikka ja ympäristö
Kaupunkiympäristön tulosalue vastaa viihtyisän ja turvallisen yhdyskuntatekniikan ja ympäristön suunnittelun, rakentamisen ja ylläpidon tilaamisesta, kaupungin vastuisiin kuuluvien saastuneiden maiden puhdistamisesta, jätehuollon viranomaistehtävistä ja lentoasemasta. Tulosalueen tehtäviin kuuluvat myös yksityistiet ja vesiosuuskunnat.

Rakennusvalvonta
Mikkelin rakennusvalvonnan tavoitteena on edistää turvallisen, terveellisen ja viihtyisän rakennetun ympäristön muodostamista suunnitelmien tarkastuksen, neuvonnan ja ohjauksen sekä rakennustyön ja rakennetun ympäristön valvonnan sekä hyvän asiakaspalvelun avulla.

Tilahallinto
Tilahallintoyksikkö vastaa konsernin toimitilojen vuokraamisesta, tilahankkeiden toteutuksesta, tilojen hankkimisesta ja myynnistä, kiinteistöjen ylläpidosta ja puhtaudesta sekä kiinteistöjen omistamiseen liittyvistä hallinnollisista tehtävistä.



Mikkelin kaupunki rakentajan apuna:

Yhdyskuntatekniikan suunnittelun tehtäviin kuuluu hoitaa katujen, vesijohtojen ja viemäreiden suunnittelu ja hankeohjaus.

Yhdyskuntatekniikan rakennuttamisen tehtäviin kuuluu katujen, viemäreiden ja vesijohtojen rakennuttaminen ja tarvittaessa muut maanrakentamiseen liittyvät tehtävät sekä Mikkelin, Anttolan ja Otavan satamien rakennuttaminen ja ylläpidon tilaaminen.

Mikkelin rakennusvalvonnan tavoitteena on edistää turvallisen, terveellisen ja viihtyisän rakennetun ympäristön muodostamista suunnitelmien tarkastuksen, neuvonnan ja ohjauksen sekä rakennustyön ja rakennetun ympäristön valvonnan sekä hyvän asiakaspalvelun avulla.

Mittaus ja kiinteistöt suorittaa maanhankintaa ja luovutusta yhdyskuntarakentamista varten. Vapaat pientalotontit.
/img/c/728916.bmp

Yhteystiedot

Mikkelin kaupunki
Raatihuoneenkatu 8-10, PL 33, 50101 Mikkeli
Puh. (015) 1941

Teknisen toimen hallinto
Käyntiosoite: Raatihuoneenkatu 8-10, 50100 Mikkeli
Postiosoite: Mikkelin kaupunki / Tekninen toimi, PL 278, 50101 MIKKELI
Fax (015) 194 2040

Hakusanat

mikkeli

Markkinapaikan ilmoitukset

Kiinteistötarkastukset ja tärinämittauksetthyssenkrupp - Alumiinin ammattilainen