Mönkijät

Mönkijä on tyypillisesti nelipyöräinen, neli- tai takapyörävetoinen, yhdelle tai kahdelle henkilölle tarkoitettu moottoroitu maasto- tai liikenneajoneuvo. Mönkijä on suunniteltu kulkemaan sekä huonossa maastossa, että paremmilla teillä. Mönkijästä käytetään yleisnimitystä ATV, sanasta all-terrain vehicle, "kaikkien maastojen ajoneuvo".

Mönkijöitä on yleisimmän nelipyöräisen lisäksi olemassa myös kolmi-, kuusi- ja kahdeksanpyöräisiä malleja. Mönkijöiden moottorina on tyypillisesti yksisylinterinen 40-1000 cm² polttomoottori.

Mönkijöiden kehittyessä niitä on alettu käyttää enenevässä määrin hyötyajoneuvoina ja työkoneina. Mönkijöihin on saatavissa monenlaisia peräkärryjä esimerkiksi rankojen, halkojen tai muiden kuljetusta vaativien esineiden kuljettamiseen. Mönkijöihin on saatavissa erilaisia työkaluja kuten lumiauroja, vinssejä ja töiden apuvälineitä. Traktoriin verrattuna mönkijän keveys ja ketteryys auttavat niitä pienissä töissä ja ne eivät jätä luontoon yhtä suuria jälkiä kuin traktoria käytettäessä.

...
Ilmoitettu
07.01.2016 14:37
Machimp Oy

Comanche Roadster Mönkijä 300 CC

13 kw,1-sylinterinen,tankki 8 l, ketjuveto,puoliautomaatti 4+1,levyjarrut,kaasualusta,aluvanteet,sähkökäynnistys.huippunopeus 85 km/h. HINTA...

Ilmoitettu
14.10.2015 15:51

Valmeka Oy Hämeenlinna, Traktorimönkijät edullisesti Mönkijä Mönkijät Hämeenlinna

Meiltä saat mönkijät vaativampaankin käyttöön. Pyydä can-am mökijöistä meiltä tarjousta. can-am ylivoimaista laatua, muotoilua, ergonomiaa j...

ThyssenKrupp - Alumiinin ammattilainen