Kaarinan kaupunki, Myytävät rakennukset Kaarina, Myydään huvilat, Furubergin huvilat Kaarina

Ilmoittaja:
Ilmoitettu:
11.05.2020 13:41
Kategoria:
Myynnissä olevat rakennukset

Kultturihistorialliset Furubergin huvilat ovat nyt myynnissä.

- Kaarinan kaupunki myy kulttuurihistoriallisesti arvokkaan vanhan patruunan Furubergin kesähuvilan, joka on toiminut viimeksi Littoisten päiväkotina. Rakennus sijaitsee Littoistenjärven etelärannassa lähellä pittoreskia Verkatehtaan tehdasmiljöötä.

Jugendtyylinen päärakennus kuuluu seudullisesti arvokkaisiin kohteisiin ja on asemakaavalla suojeltu. Päärakennus sijaitsee Littoistenjärven rannan huvila-alueella, joka rakennettuun 1900-luvun alun molemmin puolin.

- Leporannan värikäs historia alkaa vuodesta 1903, jolloin Hammarin perhe ja August Hampf rakensivat Littoisten pesulaitoksena toimineen Leporannan. Pesulaitoksen tiloissa toimi vuodesta 1906 myös virvoitusjuoma- ja kaljatehdas, OY Furuberg. Vuosina 1927-31 talossa toimi AB Åbo Konservfabrik, vihannessäilykelinja, joka suurimmillaan työllisti 11 miestä ja 40 naista.

Littoistenjärvi tunnettiin 1900-luvun alun molemmin puolin monien Turun säätyläisten suosittuna kesänviettopaikkana. Leporanta on rakennettu Littoistenjärven rannan huvila-alueelle kuuluen seudullisesti arvokkaisiin kohteisiin ja on asemakaavalla suojeltu.

- Seurapirtti-niminen seuraintalo toimi vuoteen 2015 saakka osana Littoisten päiväkotia. Hirsirakenteinen 1800-luvun lopussa valmistunut punainen Seurapirtti oli alkujaan karjan navettarakennus. Rakennus on uudenaikaistettu ja peruskorjattu ajan vaatimuksien mukaisesti.


Katso esitteestä lisää Furubergin huviloista:
http://www.kaarina.fi/asuminen_rakentaminen/tontit/rakennukset/fi_FI/furuberg-paarakennus/

Maankäyttöinsinööri
Correia Noca Henna
(02) 588 4825
050 373 2589
Lisätietoja yrityssivulta: Kaarinan kaupunki
Kiinteistötarkastukset ja tärinämittauksetthyssenkrupp - Alumiinin ammattilainen